Over Greenchoice

Greenchoice heeft voor de leden van het Zonnecollectief een website in het leven geroepen. Ook wordt het mogelijk op via een app op de telefoon of tablet de opbrengst te zien van uw zonparticipaties.

Uw energieleverancier

Niet alle energieleveranciers faciliteren de teruggave van de energiebelasting van de door de zonnepanelen geproduceerde elektriciteit. Daarnaast zijn er ook energieleveranciers die deze teruggave wel faciliteren, maar daarvoor administratiekosten bij u in rekening (kunnen) brengen.

Daarom adviseren wij u om over te stappen naar Greenchoice. Zij kopen de geproduceerde stroom van de zonnepanelen op de Klokstee en zorgen dat u – zonder verdere kosten – uw energiebelasting jaarlijks terugkrijgt.

Welke stappen moet u nemen?

  1. Indien u al elektriciteit en gas afneemt bij Greenchoice dan hoeft u niets te doen. Het Zonnecollectief informeert Greenchoice over uw deelname.
  2. Indien u een variabel contract heeft voor de levering van elektriciteit en gas bij een andere leverancier, dan heeft u een opzegtermijn van één maand. Wij adviseren u om uw huidige contract vóór 1 juli a.s. op te zeggen en over te stappen naar Greenchoice. Dat kan via deze website. Zij regelen de overstap voor u.
  3. Indien u een contract met een vaste looptijd heeft voor de levering van elektriciteit en gas bij een andere leverancier, dan kunt u overwegen om dit voortijdig op te zeggen of na afloop van het contract over te gaan naar Greenchoice.

Wilt u niet voortijdig overstappen in verband met de boete dan moet u zelf de teruggave van de energiebelasting met deze leverancier regelen.

De maximale hoogte van de boete bij voortijdig overstappen is wettelijk vastgelegd, zie tabel:

Contract loopt af binnenAlleen gas of stroomGas en stroom
1,5 jaar50 euro100 euro
1,5 tot 2 jaar75 euro150 euro
2 tot 2,5 jaar100 euro200 euro
2,5 jaar of later125 euro250 euro

De teruggave van de energiebelasting bedraagt ca. € 33, – per zonparticipatie per jaar.

Als uw huidige leverancier meewerkt aan de teruggave van de energiebelasting, is het waarschijnlijk verstandig om bij deze leverancier te blijven en na afloop van het contract over te stappen naar Greenchoice. Neemt u in ieder geval contact op met deze leverancier om dit te verifiëren.

Als uw huidige leverancier niet wil meewerken aan de teruggave van de energiebelasting, dan kunt u uitrekenen hoeveel teruggave u misloopt: het aantal zonparticipaties dat u heeft maal € 33,- /jaar.

Waarschijnlijk is het dan financieel gezien verstandig om op korte termijn over te stappen naar Greenchoice voor de levering van elektriciteit en voor de levering van gas bij uw huidige leverancier te blijven.

Indien u alleen met uw elektriciteit over wilt gaan naar Greenchoice, dan meldt u zich alleen voor elektriciteit bij Greenchoice aan. Dat kan via www.greenchoice.nl/tuindorphengelo. Het gas kan gewoon bij uw huidige leverancier blijven.

Komt u er niet uit?

Via tuindorpzon@gmail.com  kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen proberen u verder te helpen. Veel antwoorden kunt u vinden op deze website. Zie hier een overzicht van leveranciers die toegezegd hebben mee te werken aan teruggave van energiebelasting.

Hoe u nu inzicht kunt krijgen in  wat (uw) de zonnepanelen opbrengen  en hoe het nu verder gaat hoort u op de 1e ledenvergadering op 4 september 2017.Uitn. (1e) ledenvergadering 04092017def